Як обрати кухонний ківш?
Кухонний ківш ідеально підходить для різноманітних видів діяльності, які потребують роботи з великим посудом, а також для особливих досліджень, що вимагають фантазії та кмітливості. Та давайте спочатку розберемося, що ж таке ківш?
А кухонний ківш – це певний вид посудини з довгуватою ручкою для зачерпування та розливання рідини (такої як вода, мед, вино тощо) або вимірювання сипких продуктів (наприклад, борошна). Такий предмет можна знайти на будь-якій кухні гарної господині, адже саме такий здавалося б простий елемент стане в пригоді під час приготування різноманітних рецептів.
Кухонний ківш: матеріали
Ківшики можуть виготовлятись з абсолютно різних матеріалів, але найбільш популярними серед них є:
Пластик. Універсальний матеріал, який не вбирає запахи, легко миється, відносно легкий і його важко пошкодити. Відмінно підходить для різноманітних цілей.
Метал. Має високий діапазон температур, міцний і практичний. Корисно для приготування їжі на вогні, охолодження та широкого спектра робіт з регулювання температури.
Кераміка. Ідеальний матеріал для певних способів приготування та зберігання. Дозволяє обробляти навіть найделікатнішу їжу чи продукти. Він не вбирає запахи та легко миється.
Кухонний ківшик: переваги
Такий посуд ідеально підходить для активного відпочинку, зберігання та транспортування їжі. Саме відерце є універсальним помічником у багатьох випадках завдяки своїй великій і глибокій формі, а наявність ручки забезпечує мобільність і комфорт. Окрім цього існує безліч переваг використання ківшика. Ось деякі з них:
- характерна подовжена ручка - полегшує використання предмета.
- компактність - місткість об'ємом 1 л займає дуже мало місця та водночас дозволяє приготувати порцію їжі для 1-2 дорослих осіб;
- приємний дизайн – зазвичай кухонні ківшики мають лаконічну форму, тому при належному догляді вони стануть чудовим доповненням на будь-якій кухні;
- простота догляду – ківшики можна мити разом з рештою посуду в посудомийній машині.
Ківш кухонний: розмір
Для того, щоб отримати максимум від ківшика, обирайте рецепти на основі обсягу приготування, який ви очікуєте. Розміри визначаються зовнішнім краєм і можуть коливатися від 12 до 25 см. Найбільш поширений розмір основної частини – 16 см. Стандартні предмети мають глибину 9 см і об'єм 0,6-5,0 л. Вибираючи найкращий варіант, уникайте моделей із тонкими стінками та дном.